Acum este Lun Feb 06, 2012 10:39 am

Ora este UTC + 3

Share |

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Urmatorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Test drive D 4x4 dci 110 Cp
MesajScris: Mie Mai 19, 2010 6:25 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Nu scriu impresii ,decat va spun ca am comandat un 4x4 dci 110 Cp.Face toti banii impotriva tuturor criticilor.

Ultima oara modificat de dust3radmin pe Mie Mai 19, 2010 7:55 pm, modificat de 2 ori In total.
Post mutat in topicul Test drive, modificat code youtube

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ai fost la test drive cu Dacia Duster? Scrie aici!
MesajScris: Lun Mai 24, 2010 10:49 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Salutare tuturor,

In urma cu o luna am testat si eu Dacia Duster varianta 1.5dci 85cp. Din pacate, cred ca am mers maxim 10 minute si 3 km. Testul s-a facut la Adrasul din Dr Taberei de langa Billa.

Ce mi-a placut:
-designul. Arata chiar bine masina, daca ar fi sa-mi iau, mi-as lua pe negru;
-stau mai confortabil ca intr-un Logan, am loc la picioare si imi pot sprijini piciorul drept de consola centrala, ceea ce la Sandero si Logan nu prea e cazul;
-reglarea scaunului si volanului;
-motorul, mi s-a parut ca trage bine, cred ca varianta de 110cp ar fi chiar de ajuns;
-nu e rigida, suspensiile sunt destul de potrivite pentru drumurile noastre;
-senzatia pe care ti-o da in trafic, adica o siguranta sporita datorita gabaritului (eu fiind obisnuit cu o masina mica);
-cum se inchid usile. Surprinzator, insa imi place zgomotul facut, este un zgomot care iti lasa impresia de soliditate si etanseitate;
-manerul usilor, ma bucur ca nu are acel... buzunar (sa-i spunem) orizontal in portiera cum am vazut la Logan sau la unele marci/modele straine;
-volanul imbracat in piele, e ok, desi se putea mai bine;
-oglinzile mari, desi puteau sa faca portiunea dinspre exterior cu arie mai larga de vedere (stiti la ce ma refer, la linia aceea punctata trasata vertical. In acel spatiu cat un sfert din oglinda se pot vedea masini care sunt oarecum in punctul mort);
-modelul jantelor (acelea din otel mai lucios) este reusit, chiar aduc a jante de aluminiu;
-rotile, garda la sol, senzatia pe care o ai cand te gandesti ca vezi intr-o dimineata de iarna cat a nins si tu poti iesi cu Dusterul fara probleme din parcare sau poti intra pe stradutele inzapezite dintre blocuri (dezavantaj: gasirea unui loc de parcare);

Ce nu mi-a placut:
-interiorul lasa de dorit, miroase a low-low-cost;
-ca tot am spus de miros, nu-mi place nici mirosul de nou, total diferit de o masina noua straina;
-aerul conditionat manual (sa zicem ca n-ar fi totusi un capat de drum);
-consola centrala si butoanele sunt oribile, nu-mi place designul lor, iar brunul acela lucios nu mi l-as pune niciodata;
-zgomotul din bord al semnalizatoarelor, specific Logan, ma zgarie pe creier, ar fi fost bine sa modifice acel sunet;
-claxonul amplasat "pe batz";
-in stanga pedalei de ambreiaj, ar fi trebuit sa faca dom'le ca lumea acel loc pt odihnit piciorul, sa-l faca solid, nu sa puna niste mocheta moale cu denivelari. Chiar ma intreb ce-o fi sub mocheta aia?!;
-butoanele geamurilor electrice spate sunt amplasate ca nuca-n perete. Mai bine dau la manivela;
-faptul ca nu exista o varianta de top cu trapa, scaune incalzite si alte dotari care ofera confort sporit;
-cand deschizi capota ai impresia ca toate sunt puse alandala.

Sambata trecuta am reusit sa testez si un Duster 4x4 1.5dci 110cp versiunea full, cu piele la Dacoserv Preciziei. Dupa drivetestul cu motorul de 85 cai, am fost si mai incantat de aceasta versiune mai puternica. Tapiseria din piele nu este deloc rea si cu siguranta as opta pentru ea, mai ales ca pretul nu e asa de mare.
Ce pot sa spun este ca masina s-a comportat excelent pe bd Preciziei, care era tot raschetat in vederea asfaltarii. Pe tot bulevardul am mers destul de repede, fara sa menajez masina la diferentele de nivel, canale etc. Dupa acest test, sunt 90% convins sa iau masina, versiunea testata, insa 4x2, pt ca n-am ce face cu 4x4. Ce nu mi-a placut asa mult la 4x4 a fost cursa ambreiajului, care era prea lunga pana cupla (prea lunga pentru gusturile mele).

De ce mi-as lua Duster?
Pentru ca e mare, imi da senzatia de siguranta in trafic, pot sa merg pe coclauri, as trece mai lejer peste liniile ferate, gropile n-ar mai fi o problema, iarna cred ca garda la sol va face diferenta, masina este noua, are garantie, intretinere ieftina (impozite, casco, rca etc).

Sus

MesajScris: Mie Iun 09, 2010 12:02 am 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Astazi am testat un Duster dCi 110 CP 4x4 la Dacoserv Preciziei. Am fost placut surprins de:

Calitatea asamblarii, masina se simte bine legata
Motorul foarte fasnet, vioi, in comparatie cu alte masini pe care le conduc frecvent : Kia Ceed 1.4 110CP, Renault Scenic 1.5 dCi 100 CP. VW Polo 1.4 TDI, care de asemenea sunt destul de agile.
Inauntru nu mai miroase a ultra ieftin, masina are un miros mai premium, posibil si din cauza tapiteriei de piele.
Spatiul este generos, eu am 1.85 si stau comod in orice loc din Duster
Imi place de asemenea ideea ca iarna viitoare nu voi mai ramane cu masina in zapada, cu cauciucuri de iarna pe Duster, cred ca nu as avea nicio problema iarna.

Nu mi a placut:
Faptul ca nu are cotiera decat cea optionala pusa la dealer.

In rest masina este onesta, la un pret execelent, si as opta pentru prelungirea garantiei pana la 5 ani.

O masina foarte buna!

Sus

MesajScris: Sam Aug 07, 2010 10:31 am 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Ati vazut test drive-ul efectuat de olandezi pe versiunea 4x2?

Sus

Neconectat

adbot scrie:

Sus
 ProfilTrimiteti mesaj privatE-mail 
MesajScris: Lun Aug 16, 2010 3:57 pm 
Conectat
Site Admin

Daca te referi la acel articol in care se efectueaza asa zisul "test al elanului", da l-am citit insa nu prea cred ce scriu ei acolo (Vezi testele ADAC cu Logan-ul de acum cativa ani cand au spus ca se rastoarna, ca sare anvelopa de pe janta etc... prostii).

Ok, sunt de acord ca e o masina inalta si nu poti sa ai pretentii de stabilitate la viteze mari insa varianta 4x4 si cu punte independenta + ESP eu zic ca vor aduce un mare plus la capitolul stabilitate.

Despre 4x2 , care are punte rigida se poate spune ca sufera cand e vorba de atacat o succesiune de viraje la viteze mari insa nu cred ca este mai slab decat competitorii.

Sus

MesajScris: Vin Ian 14, 2011 3:48 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Salutare,
cateva detalii interesante aici:http://daciaduster4x4.blogspot.com

Sus

MesajScris: Dum Iul 03, 2011 7:29 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

mie unu mi se pare f rigid
si f greoi in manevre

Sus

MesajScris: Mar Noi 29, 2011 5:24 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Am fost de 2 ori.
Azi am testat si modelul dorit. Am avut noroc si am gasit in 30 minute un laureat 4x4 110 dci. Ce sa zic, voiam neaparat unul ca masina de familie.
Cred ca cei de la dacia in momentul in care suni si spui ca te intereseaza un duster ar trebui, inainte de toate, sa te intrebe ce masina conduci si apoi sa zica daca este sau nu este pentru tine duter-ul.
In fine...pareri:
- cutia de viteze este un fiasco - motorul nu trage bine pentru cei 110 cai, nu se tureaza cum trebuie, esti tot timpul un pic supraturat cu el, viteza a 6-a aste echivaletul vitezei a 5-a de pe orice alt automobil (nu va asteptai sa economisiti combustibilul la viteze de autoband), in caz ca apesi acceleratia mai tare, in tr. a 3-a de exemplu, se aude celebrul zgomot de avans al daciei 1300-1310 (pentru cei care au avut/folosit/condus asa ceva). Concluzie: pacat de motorul 1.5 dci 110 cai (eu nu as fi acceptat asa ceva inlocul constructorului francez!!!).
- la viteza de 100 km/h pe drum putin denivelat, nu exagerat, masina dansa in linie dreapta, in ciuda suspensiilor exceptionale, probabil garda la sol si servodirectia prea "usoara" contribuie la asta, insa sentimentul de nesiguranta duce la o descalificare totala al automobilului la viteza.
- franele sunt total ineficiente, ma bucur ca nu a trebuit sa franez brusc.
- sper sa fi fost o parere dar planetara pe dreapta a batut intr-un sens giratoriu.

Precizez ca actual conduc o masina de 10 ani (nu voi spune ce masina si ce model pentru a nu-mi sari altii in cap), pe care nu as da-o pentru dusterul nou condus azi cu 14000 km la bord.

Sper ca experienta mea sa fie de folos altora si repet sunt foarte dezamagit deoarece chiar imi doream enorm masina.

Sus

MesajScris: Mar Noi 29, 2011 8:31 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Prietene, dezamagirea ta este evidenta (as zice, chiar impinsa "voiniceste" spre evidenta). Daca tot ai intrat pe acest forum (sau altul despre Duster - nu conteaza): ai avut curiozitatea sa faci un rezumat al parerilor pro sau contra, argumentate?
......un test, este impresia aproape exclusiv subiectiva, de condus cateva minute (maxim ....zeci de minute) la volanul unei masini noi. "Noi" fata de ce ai condus pana sa ajungi in curtea dealer-ului si "noi" fata de ce a produs Dacia-Renault-Nissan.
Toti, dar absolut toti am condus si alte masini inainte de Duster - nu am luat carnetul ieri si astazi.....hopa in Duster. Si toti, dar absolut toti am avut -mai mult sau mai putin -nevoie de adaptare la un model nou. Marea majoritate s-a adaptat; cu cat succes .........vezi impresii, poze, comentarii.
Altii, NU.... ba unii chiar s-au radicalizat .....sper sa nu ajungi si tu printre ei.

Sus

MesajScris: Sam Ian 07, 2012 12:55 pm 
Neconectat
Dedicated Duster Member
Dedicated Duster Member

masinapentruromania scrie:
Am fost de 2 ori.
Azi am testat si modelul dorit. Am avut noroc si am gasit in 30 minute un laureat 4x4 110 dci. Ce sa zic, voiam neaparat unul ca masina de familie.
Cred ca cei de la dacia in momentul in care suni si spui ca te intereseaza un duster ar trebui, inainte de toate, sa te intrebe ce masina conduci si apoi sa zica daca este sau nu este pentru tine duter-ul.
In fine...pareri:
- cutia de viteze este un fiasco - motorul nu trage bine pentru cei 110 cai, nu se tureaza cum trebuie, esti tot timpul un pic supraturat cu el, viteza a 6-a aste echivaletul vitezei a 5-a de pe orice alt automobil (nu va asteptai sa economisiti combustibilul la viteze de autoband), in caz ca apesi acceleratia mai tare, in tr. a 3-a de exemplu, se aude celebrul zgomot de avans al daciei 1300-1310 (pentru cei care au avut/folosit/condus asa ceva). Concluzie: pacat de motorul 1.5 dci 110 cai (eu nu as fi acceptat asa ceva inlocul constructorului francez!!!).
- la viteza de 100 km/h pe drum putin denivelat, nu exagerat, masina dansa in linie dreapta, in ciuda suspensiilor exceptionale, probabil garda la sol si servodirectia prea "usoara" contribuie la asta, insa sentimentul de nesiguranta duce la o descalificare totala al automobilului la viteza.
- franele sunt total ineficiente, ma bucur ca nu a trebuit sa franez brusc.
- sper sa fi fost o parere dar planetara pe dreapta a batut intr-un sens giratoriu.

Precizez ca actual conduc o masina de 10 ani (nu voi spune ce masina si ce model pentru a nu-mi sari altii in cap), pe care nu as da-o pentru dusterul nou condus azi cu 14000 km la bord.

Sper ca experienta mea sa fie de folos altora si repet sunt foarte dezamagit deoarece chiar imi doream enorm masina.

Din nefericire pentru tine, "experienta" ta nu prea folosi si altora deoarece tu nu ai avut nici o experienta, sau daca consideri 10 min ca fiind EXPERIENTA, atunci eu m-ascund!!! (PAREREA MEA!!!)
- Cutia de viteze e un "fiasco" - Invata sa folosesti o cutie de viteze (e masina ta, cea de 10 ani, cumva cu cutie Hidramata?). Poate ca ai fi putut sa zici ca ambreiajul e putin mai defectuos (sau cel putin ala de pe benzinar) dar asta as fi putut spune doar ca i s-a intamplat unui coleg de pe aici (altcineva n-a mai confirmat). Atentie ca acel constructor francez de care vorbesti tu a decis sa puna tot ce este pe masina... Nu Romanii!!!.
- Probabil ca tu si inca cativa care au masini "bengoase" straine aveti impresia ca danseaza la 100 km/h... Intrebare pentru 0.05 puncte: Vrei ca un SUV sa se comporte ca un Passat sau BMW?
- Franele sunt mai eficiente si decat la un Ford Mondeo... dar probabil ca dupa 10 min de teste numai un "EXPERT" poate aprecia ineficienta franelor.
- Si daca a batut o planetara intr-un sens giratoriu, cred ca stii ca un om care-si cumpara o masina noua (in dauna unui super car(uta) din import la mana a 2-a la un pret mai mic) beneficiaza de acea chestie care-ti schimba piesele "mocca" numita simplu: GARANTIE
-Eu, cel putin, ma bucur ca a mai aparut un "cunoscator" in ale automobilismului si ca imi mai "intareste" cineva "informatia" cum ca o gramada din europenii astia (in special nemtii) sunt niste HABARNISTI majori cand vine vorba de autoturisme!

Intr-un final, ca sa inchei, te invit daca doresti sa facem o mica "comparatie" intre masina ta si Dusterul meu In multiple conditii de drum si traseu sa reusim sa vedem care-i diferenta intre "za Masina ta" si "prapaditul" Duster.

Cu bine...

Sus

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Ora este UTC + 3