Acum este Lun Feb 06, 2012 10:40 am

Ora este UTC + 3

Share |

Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 80 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Urmatorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ce fel de tractiune preferati pe Duster? 4x4 sau 4x2?
MesajScris: Dum Aug 01, 2010 8:03 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

mariusdaniel scrie:
acquadigio scrie:
4x2 fara doar si poate!
Fiind din Bucuresti, nu am nevoie de 4x4, nu merg pe coclauri, iarna daca am anvelope adecvate nu am probleme. Pentru mine nu se justifica diferenta de 2000 de euro pt 4x4. Pana acum, in 4 ani de condus nu mi-a trebuit niciodata tractiune integrala. Plus ca nu-mi place ca e mai puturoasa varianta 4x4 si cursa ambreiajului prea lunga pt gusturile mele.

te sustin, masina e buna pt capitala noastra cu gropi si vai, 90%din rulaj il fac aici, sa nu mai stau toata ziua ca se strica ceva, ca a atisns pragul, ca s-a auzit ceva cant am luat groapa, nu iti imagina ca o sa zbor cu asta, dar e altceva, 4x2,

Eu zic 4x4, și nu numai pentru posibilitatea folosirii mașinii în mediul off-road, dar tracțiunea 4x4 îți oferă o siguranță mai mare când drumul este alunecos (de ex. iarna pe drumuri înzăpezite sau cu polei, ori în alte anotimpuri ploi torențiale, noroi pe drum ...). E adevărat că în modul 4x4 consumul e mai mare, dar viața mea și a pasagerilor e mai valoroasă decât acel jumătate de litru sau chiar să fie 1 litru pe 100 km, sau diferența de preț între cele două versiuni. Asta e părerea mea.
Si prieteni din Bucuresti sa nu dea Domnul sa va treziti in iarna cu cativa zeci de cm de zapada ca vezi doamne ce se intampla. Atunci iti vine in ajutor tractiunea 4x4 si mergi mai sigur printre masinile 4x2 care se straduiesc si se zbat sa ajunga din A in B.
Doar o alta parere.
Si cum a scris si yoycata totul depinde de sofer, daca vrei setezi tractiunea 4x2 cand te poti deplassa in conditii normale, iar la nevoie (prietenul bun se cunoaste :D ) setezi pe 4x4 si mergi mai relaxat.

Na dar fiecare isi cumpara ce isi doreste.

Numai bine

Sus

MesajScris: Dum Sep 19, 2010 8:18 am 
Neconectat
Weekly Duster Member
Weekly Duster Member

Parerea mea de fost posesor a 2 loganuri este ca daca nu dispui de banii necesari sa-ti iei una 4x4 n-are rost sa-ti iei una 4x2 pt ca un logan este cam cu 1800-2000 Euro mai ieftin, garda la sol este suficient de mare si faci cam aceeasi treaba.

Sus

MesajScris: Vin Noi 26, 2010 10:26 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

luciango scrie:
Parerea mea de fost posesor a 2 loganuri este ca daca nu dispui de banii necesari sa-ti iei una 4x4 n-are rost sa-ti iei una 4x2 pt ca un logan este cam cu 1800-2000 Euro mai ieftin, garda la sol este suficient de mare si faci cam aceeasi treaba.

la fel zic si eu..fost posesor de sandero prestige..daca n-o iei 4x4, mai bine iti cumperi un mcv sincer

Sus

MesajScris: Mar Noi 30, 2010 1:45 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

4X2 conduc de 9 ani si nu am simtit nevoia de 4x4, sunt sofer de sosele nu ma tenteaza offroad, drumurile forestiere genul DN65 C le faci cu 4x2 linistit.
Am optat pentru duster fiindca Romania are drumuri proaste, este mai mare ca si spetiu pt bagaje si interior, esti mai in siguranta cu o masina mai inalta.

Sus

Neconectat

adbot scrie:

Sus
 ProfilTrimiteti mesaj privatE-mail 
MesajScris: Mie Dec 01, 2010 2:08 pm 
Conectat
Veteran Duster Member
Veteran Duster Member

Criteriile de mai sus erau îndeplinite şi de Logan MCV. De ce totuşi Duster?

Sus

MesajScris: Mie Dec 01, 2010 2:47 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Fiindca Duster este mai inalta, are rotile mult mai mari si iesi din zapada mai repede, si este mult mai frumoasa, eu logan si MCV nu-mi plac la aspectul esxterior, zici ca sunt cuti pe roti.

Sus

MesajScris: Mie Dec 01, 2010 10:16 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Principala caracteristica a unui "4x4" (ca doar asa sunt numite popular masinile de teren, suv-urile) este evident tractiunea integrala (4x4). Personal consider ca e absurd sa iti iei o masina "4x4" fara tractiune integrala.

PS. Apropo de Sandero Stepway care are garda la sol mai mare cu 2cm decat Sandero si Logan, are idee cineva daca la un Sandero "obisnuit" sau un Logan poate fi crescuta garda la sol ?. Se pot schimba arcurile si amortizoarele ?..sau care e difernta intre Stepway si un Sandero obisnuit de primul are garda mai mare ?

Sus

MesajScris: Mie Dec 01, 2010 10:59 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

SYL40 scrie:
Principala caracteristica a unui "4x4" (ca doar asa sunt numite popular masinile de teren, suv-urile) este evident tractiunea integrala (4x4). Personal consider ca e absurd sa iti iei o masina "4x4" fara tractiune integrala.

PS. Apropo de Sandero Stepway care are garda la sol mai mare cu 2cm decat Sandero si Logan, are idee cineva daca la un Sandero "obisnuit" sau un Logan poate fi crescuta garda la sol ?. Se pot schimba arcurile si amortizoarele ?..sau care e difernta intre Stepway si un Sandero obisnuit de primul are garda mai mare ?

Nu prea inteleg logica ta. O masina 4x4 este cu tractiune integrala. O masina 4x2 nu este cu tractiune integrala.
Daca cineva nu are nevoie de tractiune integrala, sau nu are bani pt. tractiune integrala, de ce nu ar putea sa-so cumpere o masina fara tarctiune integrala.
De ce crezi ca Duster este prin definitie 4x4.
Pe de alta parte, versiunile 4x4, 4x2 la aceasi caroserie exista la aproape tote SUV-urile (vezi Quasquai).

Numai bine!
totunetu

Sus

MesajScris: Vin Dec 03, 2010 12:38 am 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

Pai de ce sa platesc o optiune care nu o folosesc? eu nu am sa folosesc 4x4 niciodata de ce sa o cumpar atunci? si am luat Duster fiindca este mai practica si mult mai frumoasa ca un MCV care mie nu-mi place, nu este masina personala, aia este masina de carat la firma si atat, mai ales blue navy arata ca un dric. Dar gusturile nu se discuta, cunosc multi oameni care sunt lesinati dupa MCV.

Sus

MesajScris: Dum Ian 16, 2011 8:11 pm 
Neconectat
Duster Starter
Duster Starter

loganmcv scrie:
Am o curiozitate, ce va doriti de la Duster, sa fie o masina inalta cu tractiune fata (4x2) sau un suv (4x4) cu care sa intrati fara retinere in noroaie si mormane de zapada? ;)

ACUM EXISTA O VERSIUNE INTERESANTA 1,5 DCI 90CP 4X4, LANSATA LA SFARSITUL LUNII DECEMBRIE.AM CUMPARAT O ASEMENEA VERSIUNE SI ESTE FOARET AVANTAJOASA LA CONSUM.
15 900 E MODELUL LAUREAT
O MOTORIZARE POTRIVITA CHIAR SI PENTRU ORAS

Sus

Afiseaza mesajele de la anteriorul:  Sorteaza dupa  
Scrie un subiect nou Raspunde la subiect  [ 80 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Urmatorul

Ora este UTC + 3