Intrebarea este: "Cat de justificata este alegerea Duster pentru mine?"
Sa incep prin a spune ca sunt 90% convins sa achizitionez un Duster. Imi pare rau insa ca mai trebuie sa astept pena prin septembrie sau chiar octombrie.

Ar fi mai multe motive, mai degraba personale, insa un lucru de care as tine cont este pretul voucherelor "Rabla". Banuiesc ca spre sfarsitul anului se vor mai ieftini, asadar pot beneficia de o reducere consistenta de aprox. 2500 euro, fata de 1500 cat ar fi acum.
De ce ma gandesc sa iau un Duster?
Pentru ca:
-vreau sa trec de la o masina mica la o masina mare
-vreau sa fiu respectat in trafic
-vreau sa pot conduce linistit, atent la trafic, nu atent la sosea in vederea ocolirii gropilor si denivelarilor
-sa pot face drumuri lungi in scaune confortabile, sa nu simt toate denivelarile ca acum (n-am nevoie de masina sport pe soselele patriei)
-sa ma simt in siguranta
-probabil oricine, ca si mine, si-ar dori un Passat sau un C-Klasse, insa nu mi le permit. Asadar, dorinta este de a avea o masina pe care sa mi-o permit, atat la achizitionare, cat si la intretinere
-am condus masini bune, scumpe si stiu ce inseamna o masina full-option. Cu toate acestea, Dusterul m-a convins atat in showroom, cat si la drivetest. Fac acest compromis, renunt la dotarile "de fite" gen climatronic, trapa etc pentru o masina foarte buna si robusta in care m-am simtit foarte bine
-desi as fi preferat o cutie automata, cu care sunt obisnuit in prezent, cutia manuala pe dieselul de 85cp si 110cp m-a impresionat in mod placut
-costuri mici de intretinere (revizii, impozit, rca, casco)
-sa am siguranta ca pot aborda drumuri "mai off-road"
Cam atat ca motive, nu vreau sa va plictisesc.

Ceea ce as mai vrea sa spun ar fi ca varianta care imi face cu ochiul este:
-4x2 (pentru ca nu am nevoie de 4x4)
-diesel 110cp (pentru ca imi place cum trage si e Euro5, deci fara taxa de prima inmatriculare)
-Laureate cu Look Pack(pentru ca arata ff bine)
-tapiserie piele (pentru ca interiorul nu mai are feeling de low-cost si pt ca e doar 400 de euro)
-ESP